Handbook For LEADER Implementation In Serbia

Handbook For LEADER Implementation In Serbia

This Handbook is intended as a practical guide to the establishment of the LEADER approach to rural development in Serbia for rural stakeholders.

It is a legacy from the EuropeAid-funded project LEADER Initiative in Serbia (LIS), aiming to support further development and consolidation of LEADER in the country, and so contributing to EU accession. Serbian contextual information (including examples of recent initiatives) brings it alive and relevant to local stakeholders.
Leader Pristup

Leader Pristup

Praktični pristup i uputstva koja se daju ovim priručnikom, u najvećoj meri zasnivaju se na projektu: “Izgradnja održive budućnosti za zaštićena područja Srbije”, u okviru kojeg su planirane aktivnosti uspostavljanja lokalnih razvojnih partnerstava – LAG zaštićenih područja u Srbiji: Fruška gora i Đerdap.

Osnovni cilj Priručnika jeste da prikaže proces i procedure stvaranja i jačanja partnerstava, lokalnih akcionih grupa – LAG-ova, koji se odvijaju u zaštićenim područjima: Fruška gora i Đerdap, s praktičnim uputstvima namenjenim zainteresovanim stranama za njihov održivi razvoj kroz uvođenje LEADER pristupa. Ciljnu grupu kojoj je ova brošura namenjena, čine dve osnovne grupe korisnika: opšta ruralna javnost, tj. svi oni koji žele da znaju na koji način mogu da poboljšaju i bitno utiču na situaciju u svojim oblastima, uključujući i potencijalne korisnike, i oni koji žele da daju svoj doprinos procesu i implementaciji sistema koji će omogućiti uspešno sprovođenje LEADER pristupa na teritoriji u kojoj žive i privređuju.
NKEU Recommendations on ch. 11, 12 and 13

NKEU Recommendations on ch. 11, 12 and 13

Poglavlje 11
POLJOPRIVREDA I RURALNI RAZVOJ

Poglavlje 12
BEZBEDNOST HRANE, VETERINARSKA I FITOSANITARNA POLITIKA

Poglavlje 13
RIBARSTVO

Koordinatori
EVROPSKI POKRET U SRBIJI
Ivan Knežević
MREŽA ZA RURALNI RAZVOJ
Dragan Roganović