Create a Joomla website with Joomla Templates. These Joomla Themes are reviewed and tested for optimal performance. High Quality, Premium Joomla Templates for Your Site
  • 01
  • 02
  • 03
  • 04
  • 05

„Ruralno područje Partnerstva Sunčana ravnica je privredno i kulturno razvijena sredina, gde žive zadovoljni ljudi koji nalaze inovativna rešenja za napredak svojih zajednica, i koji uz efikasno korištenje znanja, tradicionalnog nasleđa, potencijala prirodnih resursa,
brinu o budućim generacijama i životnoj sredini.“

O nama

Područje koje Partnerstvo za teritorijalni ruralni razvoj  „Sunčana ravnica“ pokriva je definisano tokom proteklih meseci, tako što se od početne 4 ruralne mesne zajednice proširilo na 8 mesnih zajednica. Sami stanovnici kao i već postojeći članovi Partnerstva su prepoznali potrebu za proširenjem na veću teritoriju  radi ostvarivanja zajedničkih projekata i samim tim obuhvatanje većeg broja stanovnika. Sva naselja karakterišu zajedničke osobine, bavljenje srodnim granama  poljoprivredne proizvodnje (ratarstvo, stočarstvo, voćarstvo, vinogradarstvo), a većina sela ima potencijale za razvoj ruralnog turizma, kao i potrebu boljeg  infrastrukturnog povezivanja i međusobno i sa urbanim naseljima u opštinama kojima pripadaju. Broj stanovnika na teritoriji partnerstva je 17.811 na ukupnoj površini od 479 km² .

Odabrana teritorija Partnerstva pokriva deo ruralne teritorije Grada Subotica, 8 ruralnih mesnih zajednica ( Bikovo, Verušić, Višnjevac, Čantavir, Stari Žednik, Đurđin, Tavankut i Ljutovo ).

U izradu LSRR je aktivno uključen Grad Subotica, preko svojih opštinskih službi. Tako su zaposleni  u  Službi  za lokalno ekonomskom razvoju, privredu, poljoprivredu, turizam, komunalne delatnosti i zaštitu životne sredine, a u okviru Službe, i zaposleni u Kancelariji za LER, učestvovali u definisanju ciljeva i prioriteta. Navedene službe su takođe i članovi partnerstva koji predstavljaju javni sektor i Grad Suboticu.

Potrebe stanovništva su brojne, a sami stanovnici i predstavnici institucija sa područja Partnerstva Sunčana ravnica su ih definisali na radionicama koje su organizovane u selima sa teritorije definisnoj u Partnerstvu. Sve iznešene projektne ideje će biti objedinjene i uključene su LSRR.